Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučarski biseri

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 16. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2006 / 09:46

Bučarski biseri



V svetu je registriranih prek 600 sort buč. V naših krajih jih gojimo le peščico. Letošnjo pomlad sem naredila korak naprej in pri švicarskem klubu ljubiteljev buč http://www.kcb-samen.ch naročila že dolgo iskane sorte.

V središču moje pozornosti so že od nekdaj buče z izrazito aromo; obožujem japonske žlahtniteljske stvaritve. Konec koncev, buča ‘hokaido’ je pri nas pred leti sprožila revolucijo, saj smo do takrat poznali le cukine, svinjske buče in madžarske pečenjače. Se spominjate, kako so ‘hokaido’ zaradi bogastva karotenoidov poveličevali v zdravilno rastlino. S to bučo so se odprla vrata v nov svet, saj imajo Japonci v svoji bučarski kulinariki posebne zahteve. Meso dozorelega plodu mora biti trdo, zbito, sočno, prijetno dišeče in ravno prav sladko. Buče pogosto uživajo presne ali pa kuhane.

Japonci pridelajo ogromno buč, a jih 130.000 ton...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh