Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkvena televizija?

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 21. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Cerkvena televizija?

Verjamete ali ne, na Slovenskem živi kar nekaj izobraženih ljudi, ki so trdno prepričani, da se v naši družbi ta hip dogaja rekatolizacija.

Verjamete ali ne, na Slovenskem živi kar nekaj izobraženih ljudi, ki so trdno prepričani, da se v naši družbi ta hip dogaja rekatolizacija. Rekatolizacija naroda, reklerikalizacija politike, poministranjenje mladine, poduhovljenje vojske, ki z napotitvijo štirih soldatov v Irak menda že dobiva križarsko formo, in podobni procesi naj bi se začeli in učinkovito razmahnili. Prepričani so, da ima naša Cerkev za vse to načrt. Pomislite, naša, slovenska Cerkev naj bi imela načrt! Ta ista Cerkev, ki je komaj skup spravila sinodo in o kateri je papež Janez Pavel II. še leta 1999 v mariborski stolnici dejal, da se mora naučiti načrtovati!

Prime te, da bi škofom in vrlim pastoralistom predlagal, naj vendar povabijo v svoje svete in komisije vse te opazovalce, ki so obdarjeni z ostrim očesom ujed. Naj povedo in z vsakovrstnimi grafi prikažejo, kako katoliški kult pandemično razsaja in se bohoti po novih in novih prostorjih naše družbe. Da se ne bi zgodilo, da bi Slovenija postala vsa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh