Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V nacionalnem interesu?!

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 21. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

V nacionalnem interesu?!

Po podatkih elektronskega merjenja gledanosti je prenos škofovskega posvečenja ljubljanskega pomožnega škofa dr. Antona Jamnika, ki je bil na sporedu v nedeljo, 8. januarja 2006, ob 16. uri na 2. programu Televizije Slovenija, spremljalo 127.200 gledalcev, starih nad štiri leta. Prenos je v povprečju spremljalo 6,6 odstotkov gledalcev, kar predstavlja 21-odstotni delež gledalcev televizije v tem času.
»Predvsem pa se zavedamo, da gre za pripravo na volitve v pogojih drugačne medijske svobode in prioritet, ko recimo imate za posvetitev pomožnega škofa na voljo nacionalno televizijo in to več kot dve uri, Dražgoše je pa treba podelat v manj kot treh minutah.« Jelko Kacin o pripravah na lokalne volitve na Pop TV, v ponedeljek, 9. 1. 2006.

Dogodek prejšnjega tedna je bilo prav gotovo imenovanje novih članov v programski svet RTV Slovenije. Dvodnevna razprava v državnem zboru se je odvijala v preroškem stilu, vrstile so se napovedi »mračne«, enostranske, vladne televizije, na kateri po novem nič več ne bo tako, kot je bilo. Ne bo več informativnih oddaj, prenosov športnih dogodkov. Po novem bodo samo še enostranska poročila o delu vlade, prenosi verskih dogodkov (pa ne katerihkoli), namesto kulturnoumetniških oddaj bodo samo še zabavne turbofolk oddaje. Zvedeli smo, kdo vse je bil v nedeljo jezen, ker ni mogel spremljati neposrednega prenosa rokometne tekme, kajti športni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh