Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Semeniška knjižnica v Ljubljani

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 28. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Semeniška knjižnica v Ljubljani

Ker smo tako zazrti v sedanji čas, v mesecu verskega tiska kar nekako pozabljamo na dediščino naših prednikov, ki jim je tiskana beseda pomenila edino okno v svet. To je tudi razumljivo, saj zaprašene knjige razen redkih ljubiteljev in strokovnjakov danes ne zanimajo skoraj nikogar. In vendar se lahko prav med takšnimi knjigami marsičesa naučimo.
Tiskana beseda je že stoletja naša nepogrešljiva spremljevalka. Tista v knjigah nam odpira vrata v neizčrpno zakladnico znanja in navdihuje duha, ona v časnikih in revijah pa prinaša informacije o dogajanju okrog nas. Kljub hitremu razvoju tehnike se pomen tiskane besede v sodobnem svetu bistveno ne zmanjšuje. Tega se zaveda tudi Cerkev na Slovenskem, zato posveča v januarju – ko goduje zavetnik katoliških pisateljev in časnikarjev Frančišek Saleški – posebno pozornost verskim knjigam, revijam in časopisom. Ti so danes ena izmed redkih svetlih točk v morju rumenega tiska, ki skuša kukanje v sosedov lonec in opravljanje povzdigniti v najbolj imenitno dejavnost na svetu.

Ker smo tako zazrti v sedanji čas, v mesecu verskega tiska kar nekako pozabljamo na dediščino naših prednikov, ki jim je tiskana beseda pomenila edino okno v svet. To je tudi razumljivo, saj zaprašene knjige razen redkih ljubiteljev in strokovnjakov danes ne zanimajo skoraj nikogar. In vendar se lahko pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh