Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vztrajno delo za edinost

Objava: 28. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Vztrajno delo za edinost

Papež Benedikt XVI. je v nagovoru 50.000 vernikom, ki so se zbrali v nedeljo, 22. januarja, pri opoldanski molitvi na Trgu sv. Petra v Rimu, vse kristjane po svetu povabil k vztrajnemu zavzemanju in molitvi za uspeh ekumenskih prizadevanj.

Papež Benedikt XVI. je v nagovoru 50.000 vernikom, ki so se zbrali v nedeljo, 22. januarja, pri opoldanski molitvi na Trgu sv. Petra v Rimu, vse kristjane po svetu povabil k vztrajnemu zavzemanju in molitvi za uspeh ekumenskih prizadevanj. Ob tem pa je tudi spodbudil, naj se ne ustrašijo težav in ovir na poti do edinosti med kristjani. Preizkušnje naj jih utrjujejo v potrpežljivosti in prispevajo k poglabljanju bratske ljubezni.

Glede edinosti kristjanov je papež optimist. »Ne vemo, kako in kdaj, vendar ne smemo dvomiti, da bomo nekega dne eno,« je poudaril Benedikt XVI.

Papež je tudi omenil ekumenski pomen svoje prve okrožnice Bog je ljubezen (Deus Caritas est), ki so jo v Vatikanu uradno predstavili 25. januarja, na praznik spreobrnitve apostola Pavla. »Vesel sem, da se objava ujema s koncem molitvenega tedna za edinost kristjanov,« je izjavil ob navdušenem pritrjevanju vernikov.

Papež je o pomenu molitve za edinost kristjanov govoril tudi pri splošni av...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh