Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dojenje daje občutek pripadnosti

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 18. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Dojenje daje občutek pripadnosti

Dojenje je staro toliko, kot je staro človeštvo. Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka, dojenje pa zelo koristno tudi za matere, njihove družine in vso družbo. Zelo dobro je, da se v sedanjih časih spet spodbuja in priporoča.

Dojenje je staro toliko, kot je staro človeštvo. Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka, dojenje pa zelo koristno tudi za matere, njihove družine in vso družbo. Zelo dobro je, da se v sedanjih časih spet spodbuja in priporoča. Za bodoče očete in matere so zelo pomembne šole za starše v okviru priprave na porod. Tam res lahko iz prve roke dobijo podatke in navodila iz ust strokovnjakov, ki se vsak dan srečujejo z dojenjem, dojenčki in novopečenimi mamicami. V slovenščini obstaja tudi veliko literature, ki opisuje prednosti dojenja.

Seveda smo lahko hvaležni, da je kemična industrija sposobna pripraviti nadomestke materinega mleka, ki lahko nadomestijo dojenje. Vsak par oziroma mati se samostojno odloči za dojenje ali za uporabo umetnega mleka. Poudariti pa je treba, da uporaba umetnega mleka še daleč ni enakovredna izbira dojenju, ampak naj bo le skrajni izhod v sili, ko dojenje ni mogoče zaradi zdravstvenih ali drugih pomembnih razlogov.

Dojenje je koristno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh