Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Opravičilo zaradi »lažne Marije«

Objava: 25. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Opravičilo zaradi »lažne Marije«

Izdajatelj poljske poprevije »Machina«, Michal Lisiecki, se je predstojniku redovne skupnosti pavlincev na Jasni gori, kjer romarji častijo čenstohovsko »črno Marijo«, opravičil, ker so objavili njeno karikaturo.

Dejal je, da revija nikakor ni hotela s tem žaliti verskih čustev Poljakov.

»Machina« je namreč na naslovnici objavila ikono čenstohovske Marije z obrazom ameriške pop zvezdnice Madonne, v rokah pa drži Madonnino hčerko Lourdes Mario.

Takšno sramotenje Poljakom najsvetejše podobe Marije je zelo razburilo pavlince na Jasni gori. Ti so zelo ostro odgovorili. Prav tako poljska škofovska konferenca. Katoliški »aktivisti« so pozivali Poljake k bojkotu revije.

Do tako ostrih protestov je prišlo zato, ker so muslimani tako silovito odgovorili na Mohamedove karikature. Pa so si verni Poljaki dejali: zakaj pa ne bi še mi na sramotenje nam tako svete čenstohovske Marije, ki je poljski narod že tolikokrat obvarovala v hudih preizkušnjah.

Izdajatelj revije ni hotel odkrito povedati, kaj ga je nagnilo k objavi karikature čenstohovske Marije. Domnevamo lahko, da je hotel pritegniti pozornost, da bi ljudje začeli še bolj govoriti o reviji, jo kupovati. Dej...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh