Zapri
Iskanje

Polnovredna živila

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 08:39

Polnovredna živila

Zakaj bi se trudili, da zaužijemo taka živila?
Kaj so polnovredna živila? Pri sladkorju to pomeni, da mu je odvzetih čim manj mineralov, pri žitih pa, da jim med mletjem nista bila odstranjena kalček in ovojnica. Torej je zmleto celo žitno zrno.

Zakaj bi se trudili, da zaužijemo taka živila? Ker naše telo nujno potrebuje minerale, vitamine, elemente v sledeh in druge snovi, ki jih v predelanih živilih ni. Če uporabimo belo moko, so v mlinu žitu odstranili ovojnico in kalček, pa ravno tam se skrivajo glavna hranila. Predlagam,...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh