Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina, ki živi z Bogom, je optimistična

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 17. 03. 2007 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2007 / 09:58

Družina, ki živi z Bogom, je optimistična

Teden družine bomo v Cerkvi na Slovenskem letos četrtič obhajali med godom svetega Jožefa, 19. marca, in Marijinim oznanjenjem, 25. marca.
Teden družine bomo v Cerkvi na Slovenskem letos četrtič obhajali med godom svetega Jožefa, 19. marca, in Marijinim oznanjenjem, 25. marca. V tem tednu bodo pri mašah v slovenskih župnijah brali razmišljanja o družini, ki jih je pripravil Medškofijski odbor za družino. Škofije bodo začetek tedna zaznamovale s slovesnimi bogoslužji.

Dogajanje ob tednu družine kaže, da se je zamisel med slovenskimi družinami dobro prijela. Tako se po mnogih župnijah materinskemu dnevu pridružuje praznovanje dneva staršev. Letos bodo začetek tedna družine slovesno zaznamovali v skoraj v vseh škofijah, tam, kjer načrtov še ni, pa o njih že razmišljajo za prihodnje leto, so nam denimo povedali v Murski Soboti. »Upamo, da bodo zamisli, ki jih tukaj snujemo, prišle v vsako župnijo in tudi v čim več družin. S tednom družine želimo opozoriti na to, da je družina velika vrednota za državo in za Cerkev, in želimo, da bi se tega začela zavedati čim širša javnost,« poudarja Marija Maučec Suša, članic...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh