Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žarek ljubezni

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 17. 03. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2007 / 10:10

Žarek ljubezni

Naši očetje so žarki ljubezni v naših domovih. Ne pozabimo se jim zahvaliti! V tednu, ki je pred nami, jim to pokažimo tudi z majhno pozornostjo: lepo risbico, napisano zahvalo, z nečim, s čimer vemo, da jih bomo razveselili.


Sončni žarki postajajo iz dneva v dan toplejši. Kako prijetno toplino začutiš na obrazu, ko se na sprehodu ustaviš in prepustiš lahnemu vetriču in sončnim žarkom, ki te božajo!

V preteklem tednu smo se trudili in po svojih močeh prispevali k lepši naravi s pobiranjem odpadkov, čiščenjem travnikov, obžaganih vej … Kako lep občutek nas prevzame, ko se ozremo naokrog in vidimo, da smo k tej lepoti nekaj prispevali tudi mi!

Spominjam se nečakove prve besede, ki jo je večkrat ponovil: »Abba!« Beseda se je sčasoma spremenila v njen slovenski pomen– ati, ne bom pa pozabila, s kakšnim zaupanjem in toplino jo je izgovarjal. S svojo prvo besedo je klical našega skupnega Očeta. Neverjetno! Nečakova iskrenost in zaupljivost je tudi v meni prebudila čudenje in hvaležnost: »Okusi in glej, kako dober je naš Oče!« (prim. Ps 34,9).

Ustvarjeni smo po božji podobi. Torej smo ustvarjeni iz Ljubezni za ljubezen. Po naših očetih spozna...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh