Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predlog zakona o zdravilstvu

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 21. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 10:56

Predlog zakona o zdravilstvu

Temeljni namen zakona je zagotoviti varnost zdravja uporabnika zdravilskih storitev in naj bi prinašal tudi številne prednosti za zdravilce

Slovenska vlada je na seji 12. 4. 2007 sprejela besedilo predloga zakona o zdravilstvu in ga poslala v redni parlamentarni postopek. Temeljni namen zakona je zagotoviti varnost zdravja uporabnika zdravilskih storitev in naj bi prinašal tudi številne prednosti za zdravilce.

Predlog zakona definira zdravilstvo kot dejavnost, ki jo opravljajo zdravilci za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja uporabnika storitev.

Zdravilci bodo lahko polnoletne fizične osebe, ki imajo pridobljeno najmanj srednjo izobrazbo zdravstvene smeri ali pridobljeno najmanj srednjo strokovno izobrazbo, opravljen preizkus prve pomoči in zdravstvenih vsebin s področij zdravstvene vzgoje, osnov anatomije, fiziologije in kontaktne kulture, ki so določene najmanj na srednjem poklicnem izobraževanju zdravstvene smeri, in veljavno licenco, pridobljeno v skladu z zakonom.

Izjema bo homeopatija, ki jo bodo lahko izvajale le osebe z diplomo medicinske fakultete, s pridobljenimi znanji iz ho...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh