Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravica do urejenosti

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 28. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2007 / 09:00

Pravica do urejenosti

Zunanja urejenost je na svoj način tudi znamenje notranje urejenosti. Ni nujno, da imaš drage stvari, biti morajo samo čiste in urejene.
Zunanja urejenost je na svoj način tudi znamenje notranje urejenosti. Ni nujno, da imaš drage stvari, biti morajo samo čiste in urejene. Tudi za invalide je to nujno potrebno in zelo žaljivo je, če kdo misli, da je zanje tako ali tako vse dobro. Morda je za njih še toliko bolj pomembno, da imajo možnost, da tudi na zunaj pokažejo svojo urejenost.



Moja dobra znanka, s katero se pogovarjava o mnogih skupnih problemih, ima desnostransko hemiparezo, kar pomeni, da ima prizadeto desno roko in desno nogo. To pomeni, da mora biti zelo iznajdljiva, če hoče biti kos vsemu v vsakdanjem življenju. Si predstavljate, kako se oblači nekdo, desničar, ki mu desna roka ne deluje, kot bi bilo treba?

Pogovor je nanesel tudi na perilo in obleke, o čemer je razmišljala takole: »Zanimivo bi bilo zbrati podatke o izdelovalcih in ponudnikih perila, oblačil in obutve, primerne tudi za ljudi, ki se težko oblači...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh