Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Rezervacija« za nebesa

Za vas piše:
Aleksandra Kuri
Objava: 19. 05. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:02

»Rezervacija« za nebesa

»Oče, hočem, naj bodo tudi ti, ki si mi jih dal, z menoj tam, kjer sem jaz, da bodo gledali moje veličanstvo ...« (Jn 17,24)
»Oče, hočem, naj bodo tudi ti, ki si mi jih dal, z menoj tam, kjer sem jaz, da bodo gledali moje veličanstvo ...« (Jn 17,24).

Brez rezervacije dandanes že nikamor ne prideš. Treba si je rezervirati vstopnico za obisk raznih prireditev, za vozovnico, sobo v hotelu, praznično kosilu v restavraciji ... Meni se strašansko dobro zdi, kadar mi kdo pove, da je neko stvar razerviral tudi zame. Aha, spomnil se me je in ni pozabil name, veselo pomislim.

Danes me navdaja podobno, vendar globlje veselje ob Jezusovih besedah, ki jih izreka Očetu zame in za vse svoje. Silno pomemben trenutek je to, saj se pred svojim trpljenjem, smrtjo in vstajenjem poslavlja od svojih učencev. Uči jih, spodbuja, tolaži, opominja, daje jim zadnje napotke za življenje z njim in v njem, novo zapoved medsebojne ljubezni. Potem pa se obrne naravnost k svojemu Očetu in ga prosi zanje in za tiste, ki bodo po njihovi besedi verovali vanj. Prosi ga, naj jim zagotov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh