Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odnosi z Arabskimi emirati

Objava: 09. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:06

Odnosi z Arabskimi emirati

Tiskovni urad Svetega sedeža je 31. maja objavil skupno namero Svetega sedeža in Združenih arabskih emiratov o navezavi polnih diplomatskih odnosov

Tiskovni urad Svetega sedeža je 31. maja objavil skupno namero Svetega sedeža in Združenih arabskih emiratov o navezavi polnih diplomatskih odnosov. V načrtu je, da bo Sveti sedež v Abu Dabi poslal apostolskega nuncija, Združeni arabski emirati pa v Vatikan svojega diplomatskega predstavnika – veleposlanika.

Sveti sedež je v sporočilu za javnost poudaril, da ga z vlado šejka Mohameda Bin Rašida Al Maktuma vežejo »prisrčni odnosi«, ter izrazil upanje, da se bodo sedmim cerkvam lahko pridružile nove.

V sedmih emiratih, ki skupaj štejejo štiri milijone prebivalcev, od teh je skoraj 80 odstotkov tujcev, je veliko katoličanov s Šrilanke, juga Indije, Filipinov, afriških držav, Evrope in Latinske Amerike. Po ocenah Svetega sedeža naj bi bilo kristjanov vsega skupaj okrog en milijon.

Dušnopastirska oskrba katoličanov je v rokah iz Švice izvirajočega škofa kapucina Paula Hinderja. Ta ima naslov apostolskega vikarja za Arabijo, njegov sedež pa je od marca 2005 v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh