Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Univerzalno slovenstvo

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 21. 07. 2007 / 22:00
Čas branja: 20 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:18

Univerzalno slovenstvo

Dr. ANDREJ FINK se je kot predstavnik Slovencev iz Argentine 3. julija (prav na svoj 60. rojstni dan) udeležil prve seje vladnega sveta za Slovence po svetu, dva dneva pozneje pa je bil na parlamentarnem srečanju Slovencev, ki živijo zunaj meja Slovenije, uvodničar delavnice za Slovence po svetu. Nedvomno dobra izbira, saj ima ta ugledni pravnik, strokovnjak za mednarodne odnose, politolog, univerzitetni profesor, prevajalec, odvetnik, publicist ... širok razgled nad tem, čemur sam pravi »univerzalno slovenstvo«.


Dr. ANDREJ FINK se je kot predstavnik Slovencev iz Argentine 3. julija (prav na svoj 60. rojstni dan) deležil prve seje vladnega sveta za Slovence po svetu, dva dneva pozneje pa je bil na parlamentarnem srečanju Slovencev, ki živijo zunaj meja Slovenije, uvodničar delavnice za Slovence po svetu. Nedvomno dobra izbira, saj ima ta ugledni pravnik, strokovnjak za mednarodne odnose, politolog, univerzitetni profesor, prevajalec, odvetnik, publicist ... širok razgled nad tem, čemur sam pravi »univerzalno slovenstvo«.
    Ali ste dober pevec?
Če imam talent, je to družinski talent, ki mi ga je podaril Bog. Menda mi ga je res dal, a ga ne uveljavljam …
    … tako kot recimo sestri Bernarda in Veronika ter brat Marko, ki so slovenski javnosti znani kot odlični pevci?
Tako res ne. Mene je potegnilo v druge vode. Zmeraj me je zanimala politika – dobra, lepa politika, ki bi jo slovenski narod tako potreboval....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh