Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medijska vzgoja otrok

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 03. 02. 2007 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2007 / 09:37

Medijska vzgoja otrok

Katoliški novinarji, uredniki in založniki smo na god našega zavetnika sv. Frančiška Saleškega prekinili svoje delo, da bi o njem razmišljali.

Katoliški novinarji, uredniki in založniki smo na god našega zavetnika sv. Frančiška Saleškega prekinili svoje delo, da bi o njem razmišljali. Ob temah, ki smo se jim posvetili v Sloveniji – nujnost iskanja novega jezika, ki bo nagovarjal bralce – je med nas prišla poslanica papeža Benedikta XVI. ob 41. svetovnem dnevu komunikacij, ki je namenjena medijski vzgoji otrok in nas opozarja, da mediji izpodrivajo vzgojno vlogo šole, Cerkve in celo družine.

Največ gledajo televizijo otroci do desetega leta, po tej starosti pa prihaja v ospredje računalnik. Raziskava o zdravju otrok in mladine, ki je bila sredi januarja predstavljena javnosti, pravi, da se je drastično dvignil odstotek deklet, ki uporabljajo računalnik štiri ure in več. Le trije odstotki otrok doma nimajo računalnika, ugotavlja dr. Helena Jeriček z Inštituta za varovanje zdravja RS.

Mnogi slovenski otroci so prepuščeni podivjani medijski ponudbi, saj le 15,7 % otrokom starši prepovedujejo gledanje določen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh