Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šport in nasilje

Objava: 10. 02. 2007 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2007 / 10:20

Šport in nasilje

Papež Benedikt XVI. je 5. februarja v brzojavki catanijskemu nadškofu Salvatoru Gristini obsodil divjanje tako imenovanih nogometnih huliganov

Papež Benedikt XVI. je 5. februarja v brzojavki catanijskemu nadškofu Salvatoru Gristini obsodil divjanje tako imenovanih nogometnih huliganov ob nogometnem srečanju med Catanio in Palermom 2. februarja, katerega žrtev je bil 38-letni policist, ranjenih pa je bilo več kot 70 ljudi.

Poudaril je, da sta šport (nogomet) in nasilje nezdružljiva in da naj začnejo v nogometu spet prevladovati poštenost, solidarnost in zdrav tekmovalni duh.
Mrtvemu policistu in ranjenim ter njihovim sorodnikom je zagotovil svoje molitve in duhovno bližino v trenutku velike stiske.

Vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, navijač Juventusa in dober poznavalec nogometa, pa je izjavil, da ne bodo zadoščale le prepovedi nogometnih tekem, če ne bo zadosti poskrbljeno za varnost gledalcev, marveč bo te treba vzgajati za strpno sožitje, da ne bodo nekateri med njimi športnih srečanj izrabljali kot priložnost za nasilna obračunavanja.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh