Zapri
Iskanje

BOB – včasih vsakdanja, danes prezrta stročnica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 02. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2007 / 13:28

BOB – včasih vsakdanja, danes prezrta stročnica




Pa smo ga pokopali, pusta hrusta. Ali so krofi uspeli? Če venčka ni bilo, se ne jezite. Ravno tako so šli v slast. Zdaj imamo že druge naloge. Kaj moramo narediti, da bomo v času posta ostali čili? Kako bomo v vsakdanji kuhi nadomestili meso? Bob je eden izmed najboljših virov rastlinskih beljakovin. »Doma« je ob Kaspijskem morju, v Perziji in Tibetu. Na naših tleh so ga uporabljali, preden so Evropo preplavili fižol, koruza in krompir....

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh