Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Storiti nekaj dobrega

Za vas piše:
K.S.
Objava: 24. 02. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 10:45

Storiti nekaj dobrega

Postni čas kristjane nagovarja tudi k večji občutljivosti in pozornosti do bližnjega. Naglašen ni samo post v smislu odpovedi mesnim jedem, ampak tudi pripravljenost za dobra dela. Možnosti je veliko. Pri Karitas in drugih dobrodelnih ustanovah bodo zelo veseli vsake pomoči.
Postni čas kristjane nagovarja tudi k večji občutljivosti in pozornosti do bližnjega. Naglašen ni samo post v smislu odpovedi mesnim jedem, ampak tudi pripravljenost za dobra dela. Možnosti je veliko. Pri Karitas in drugih dobrodelnih ustanovah bodo zelo veseli vsake pomoči. Za vse tiste, ki imate poseben posluh za starejše, ki jim peša spomin, pa je Slovenska filantropija pripravila poseben program usposabljanja za pomoč dementnim osebam po domovih za starejše.

Kot so zapisali v vabilu, so v okviru Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljnega dela, pripravili nov projekt za pomoč ljudem, ki imajo težave s spominom. »Želimo razširiti prostovoljsko delo v domovih upokojencev in povečati njegov obseg predvsem na dementnih oddelkih, kjer so potrebe starejših drugačne. Prostovoljcem in vsem, ki jih ta tematika zanima, ponujamo mesečna izobraževanja na področju demence.« Naslednje srečanje bo v četrtek, 1. marca, ob 16. uri v Dnevnem centru aktivn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh