Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obletnice, ki nas združujejo

Bogdan Dolenc
Za vas piše:
Bogdan Dolenc
Objava: 19. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.01.2008 / 08:33

Obletnice, ki nas združujejo

V dneh od 18. do 25. januarja kristjani po vsem svetu molimo za edinost kristjanov. Letošnja »molitvena osmina za edinost« je nekaj posebnega, saj obhajamo njeno stoletnico

V dneh od 18. do 25. januarja kristjani po vsem svetu molimo za edinost kristjanov. Letošnja »molitvena osmina za edinost« je nekaj posebnega, saj obhajamo njeno stoletnico. Natančno pred sto leti (1908) jo je v Ameriki prvič obhajal oče Paul Wattson, anglikanski duhovnik, ki je potem postal katoličan. Pobuda se je prijela in obrodila veliko sijajnih sadov.

Molitev za edinost ni nekaj osamljenega, ampak je v resnici pridruženje Jezusovi molitvi v dvorani zadnje večerje. V tem je njena posebnost, odličnost in lepota. Ne molimo sami, ampak svoj šibki glas pridružimo glasu Božjega Sina, njegovi prošnji, ki jo Oče ob svojem času nezmotljivo usliši.

Leto 2008 bo imelo pri nas še en ekumenski pečat, saj obhajamo 500. obletnico rojstva velikega Slovenca Primoža Trubarja. Te obletnice se bo spomnila tudi Teološka fakulteta (Inštitut za cerkveno zgodovino), ki pripravlja v Rimu mednarodni simpozij o teološkem pomenu njegovega dela.

V prihodnjih letih bo evropski pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh