Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Razločevalna« volilna vprašanja

Objava: 06. 09. 2008 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2008 / 10:00

»Razločevalna« volilna vprašanja

V začetku junija so komisija Pravičnost in mir, Slovenska Karitas in Svet katoliških laikov Slovenije objavili dokument z naslovom Odgovorni za življenje in prihodnost Slovenije. Dokument je predvolilno naravnan, ponudil pa je kratek pregled nekaterih temeljnih vrednot in prvin družbenega nauka Cerkve.

V začetku junija so komisija Pravičnost in mir, Slovenska Karitas in Svet katoliških laikov Slovenije objavili dokument z naslovom Odgovorni za življenje in prihodnost Slovenije. Dokument je predvolilno naravnan, ponudil pa je kratek pregled nekaterih temeljnih vrednot in prvin družbenega nauka Cerkve. V sklepnem delu je nanizal tudi vrsto konkretnih vprašanj. Na osnovi tega, kako bi kakšen kandidat odgovoril nanje, »bomo lahko ugotovili, komu lahko damo svoj glas«, lahko beremo v dokumentu (v celoti je dostopen na spletnih straneh pravicnost-mir.rkc.si, www.skls.si, www.karitas.si, objavljen pa je bil tudi kot zloženka). In katera so ta vprašanja?



1. Kakšno stališče imata kandidat in politična stranka, ki ji pripada, do dostojanstva slehernega človeka, še posebno do človeka s posebnimi potrebami, bolnega, ostarelega, brezposelnega, revnega in družbeno obrobnega ter zapostavljenega? Kako se bosta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh