Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cena, ki jo izstavi alkohol

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 07. 03. 2009 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2009 / 06:10

Cena, ki jo izstavi alkohol

Na pepelnično sredo, 25. februarja, je Slovenska Karitas predstavila postno pobudo: 40 dni brez alkohola. Letošnje geslo je »Manj, malo ali nič alkohola je vedno prava odločitev«. Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske Karitas pravi, da je to, da si človek postavi merico, včasih še teže od popolne abstinence.
40 dni z manj, malo ali nič alkohola

Na pepelnično sredo, 25. februarja, je Slovenska Karitas predstavila postno pobudo: 40 dni brez alkohola. Letošnje geslo je »Manj, malo ali nič alkohola je vedno prava odločitev«. Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske Karitas pravi, da je to, da si človek postavi merico, včasih še teže od popolne abstinence. Začetek pobude je v galeriji Družina podprlo več posameznikov in nevladnih organizacij, ki so se strinjali, da je cena, ki jo terja alkohol, previsoka.



Mariborski škof dr. Anton Stres je dejal, da si v postu kristjani nalagamo odrekanja, ki pa nimajo mazohistične motivacije, ampak gre za osvoboditev samega sebe od različnih razvad in zasvojenosti. Alkoholna zasvojenost je lahko posebej težka, zato se je škof zahvalil Slovenski Karitas in dejal, da je njena pobuda široko družbeno koristna in jo Cerkev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh