Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bled pri Bratislavi

Za vas piše:
Peter Štumpf
Objava: 24. 03. 2009 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2009 / 06:01

Bled pri Bratislavi

Na seminarju je generalni tajnik združenja Evropskih krščanskih radijskih postaj, ki jih je menda okrog 50, predstavil to ustanovo. Povedal je, da so lani od 1. do 3. oktobra imeli kongres, gostil ga je Radio Ognjišče, na Bledu pri Bratislavi. Upal sem, da gre za lapsus. Pa ne, saj je to povedal dvakrat!

Napaka v naslovu? Nikakor! Bom razložil! V Rimu sem se od 9. do 13. marca udeležil seminarja za škofe, odgovorne za medije pri škofovskih konferencah z vsega sveta, ki ga je organiziral Papeški svet za sredstva družbenega obveščanja. Seminarja z naslovom Novi vidiki komunikacije Cerkve se je udeležilo 90 škofov z vseh petih celin. To pomeni dobro udeležbo, saj je vseh škofovskih konferenc 140. Predavali so profesorji z najbolj uglednih katoliških univerz ter osrednjih papeških medijskih ustanov v Rimu. Prisluhnili smo devetnajstim predavanjem, ki so prikazala naravo medijev s tehničnega in antropološkega, vzgojnega, teološkega, institucionalnega in cerkvenoučiteljskega vidika.

Na začetku seminarja je predsednik Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja msgr. Claudio Maria Celli poudaril, da smo pred novimi izzivi digitalnih medijev, ki so tako siloviti, da zato Cerkev prvič prireja takšen seminar za škofe. Naš čas je tako pogojen s tem, da govorimo o »medijs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh