Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na poti v novo življenje

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 04. 04. 2009 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2009 / 06:29

Na poti v novo življenje

Križ na rami je razpoznavno znamenje vsakega kristjana, so v velikonočnem voščilu zapisali slovenski škofje in vernim ljudem zaželeli, naj svetloba vstalega Kristusa iz naših src prežene vse temine. Velikonočne želje naših škofov so primerno izhodišče za razmislek o veri in naši odgovornosti zanjo.

Križ na rami je razpoznavno znamenje vsakega kristjana, so v velikonočnem voščilu zapisali slovenski škofje in vernim ljudem zaželeli, naj svetloba vstalega Kristusa iz naših src prežene vse temine. Velikonočne želje naših škofov so primerno izhodišče za razmislek o veri in naši odgovornosti zanjo. Prepričan sem, dragi bralci in bralke DRUŽINE, da tudi vi želite v luči vere oblikovati svoje življenje in z njo obogatiti sebe, druge in družbo. Ljudje, ki so se oddaljili od vere in Cerkve in ki veliko noč doživljajo samo še kot nekakšno tradicijo z nenavadno vsebino, potrebujejo zglede takšne vere. Med njimi so naši prijatelji, znanci, sodelavci, sosedi, pogosto tudi sorodniki in življenjski sopotniki.

Danes je na Slovenskem zelo veliko ljudi, ki ne poznajo več pravega pomena velike noči in ne vedo za smisel velikonočnih dogodkov. Zato ne razumejo pomena velikonočnega sporočila. Poznajo velikonočno šunko in tudi blagoslova velikonočnih jedi se bolj ali manj redno udeležujejo....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh