Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi pod Marijinim plaščem

Mojca Petovar
Za vas piše:
Mojca Petovar
Objava: 16. 05. 2009 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2009 / 06:45

Mladi pod Marijinim plaščem

Letošnji, že peti mednarodni festival Marijinih pesmi Marijafest, ki je bil v soboto, 9. maja, je minil v znamenju mladih. K Mariji Zavetnici s plaščem na Ptujsko Goro je prišlo doslej največ mladih obiskovalcev, zmagovalno pesem so odpele štiri študentke iz Šmart­nega pri Slovenj Gradcu.
Letošnji, že peti mednarodni festival Marijinih pesmi Marijafest, ki je bil v soboto, 9. maja, je minil v znamenju mladih. K Mariji Zavetnici s plaščem na Ptujsko Goro je prišlo doslej največ mladih obiskovalcev, zmagovalno pesem so odpele štiri študentke iz Šmart­nega pri Slovenj Gradcu, posebno razpoloženje pa so s svojim nastopom ustvarili mladi pevci iz skupine Icengelo iz Zambije.

»Čeprav je bil vsak Marijafest lepo obiskan, nam je tokrat toliko mladih vlilo upanje za prihodnje jubilejno leto,« je povedal minorit p. Janez Šamperl, organizator in pobudnik festivala Marijinih pesmi in gvardijan ptujskogorskega svetišča. Prihodnje leto bo svetišče namreč praznovalo svojo 600-letnico in želja patrov minoritov je, da bi mlade navdušili za romanje k Mariji Zavetnici s plaščem.

»K Mariji se me, ker smo mlada dekleta, rade zatekamo,« so po koncu festivala povedale članice zmagovalne skupine Žarek. Marijafesta so...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh