Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cvetovi zrele pomladi na krožniku

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 30. 05. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2009 / 10:12

Cvetovi zrele pomladi na krožniku

Ali je uživanje cvetov res nekaj novega? Verjetno je bilo to razvajanje nekaj časa le v zatonu.

V času, ko je bilo bolj malo za v lonec, so ljudje veliko bolj vedeli, katere divje rasle rastline smejo dati v usta in katere ne. Saj smo že vsi požvečili kak lep cvet, pa smo ga zaradi grenčin izpljunili, kajne? In prav na lasten občutek se bomo zanesli pri cvetlicah, za katere nismo prepričani, ali so užitne. Še bolje je, če v roke vzamemo knjigo, ki nas pouči o tem. Še najbolje pa je, če povprašamo izkušenega poznavalca. In si kaj zapišemo, poslikamo, tako
da stvari ne bodo šle v pozabo.




Marjetice ni potrebno posebej predstavljati, je lep o-kras, nima pa posebnega okusa. Marjetice so na voljo vso sezono, zato jih le pridno uporabljajmo. Posebej ko pripravljamo slavnostna kosila ali piknike, se spomnimo na te preproste in lepe cvetke....

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh