Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izkušnja Duha

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 30. 05. 2009 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2009 / 10:03

Izkušnja Duha

Sveti Duh deluje skrivnostno, kot je skrivnosten vsak odnos in ljubezen. Švicarski teolog von Balthasar pravi, da je Sveti Duh Nepoznani, ki pride po Besedi, Duh, po katerem Bog govori človeštvu. Zato se marsikdaj ne zavedamo njegove vloge, toda brez njega ni mogoče vzpostaviti temeljitih sprememb in globokih odnosov.

Sveti Duh deluje skrivnostno, kot je skrivnosten vsak odnos in ljubezen. Švicarski teolog von Balthasar pravi, da je Sveti Duh Nepoznani, ki pride po Besedi, Duh, po katerem Bog govori človeštvu. Zato se marsikdaj ne zavedamo njegove vloge, toda brez njega ni mogoče vzpostaviti temeljitih sprememb in globokih odnosov. V preteklosti je bila duhovnost katoličanov bolj kristološko in mariološko naravnana. Po drugem vatikanskem koncilu se je začelo povečevati zanimanje za delovanje Svetega Duha, tako v duhovnosti kot pri zakramentih in sploh v življenju Cerkve. Sveti Duh je vedno v službi Drugega, on odpira božje delovanje v svet in svet za Boga. V njegovi moči je navzoč poveličani Jezus Kristus, ki nas povezuje, prenavlja in vodi h končnemu cilju, k sinovski ljubezni do Očeta.

Papeški pridigar p. Cantalamessa poudarja, da je za razumevanje Svetega Duha treba stopiti k dogodku Jezusovega krsta, ko je bil maziljen v svoji človeškosti in sprejel od Očeta zaupano poslanstvo. Teg...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh