Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Opredelitev

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 22. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2009 / 06:31

Opredelitev

V modi je prilagajanje večini, ljudje iščejo zadovoljitev trenutnih koristi, ko pa je potreben napor ali je treba zavzeti odločno stališče, se umaknejo. Toda številnih stvari ni mogoče pustiti neopredeljenih.

V modi je prilagajanje večini, ljudje iščejo zadovoljitev trenutnih koristi, ko pa je potreben napor ali je treba zavzeti odločno stališče, se umaknejo. Toda številnih stvari ni mogoče pustiti neopredeljenih. Resnična ljubezen kliče k opredelitvi, prav tako se je treba zavzeti za poklic, vero, zakonsko življenje. Če na teh področjih ni jasne odločitve, nastopijo težave, ki jih občutijo ljudje sami, pa tudi njihovi bližnji in vsa skupnost. Potrošniška miselnost, politika in mediji podpirajo take drže, da lahko obračajo ljudi po svojih načrtih.

Ob krizi na poti iz Egipta so si mnogi Izraelci spet zaželeli življenja v starem suženjstvu.Toda voditelj Jozue ni pristal na to, ljudstvo je pozval k odločitvi za živega Boga ali bogove tujih narodov. On in njegova družina bodo ostali zvesti Izraelovemu Bogu (Joz 24,15). Ljudje so začeli premišljevati o božjih delih, ki so jih bili deležni, in so se odločili.

Ta zgodovinska odločitev je postavila hrbtenico izraelskemu na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh