Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Univerzalne omlete

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:22

Univerzalne omlete

Na koliko načinov lahko pripravimo omlete? Na nešteto, prav zares. Lahko so samo iz osnovnih sestavin ali pa jim te dodajamo po želji. Tako kot palačinke lahko tudi omlete spečemo brez jajc. A prav dobro stepena jajca dajo omleti tisto rahlost, ki jo tako dobro občutimo med kulinaričnim razvajanjem. Omleta naj bi bila doma v Perziji, a vsaka kultura prida tej preprosti jedi svoje dišave in dodatke, značilne za njihove kraje. Pripravljena je v kratkem času, zato je v času, ko je na vrtu ogromno zelenjave in svežih zelišč, zelo priljubljen zajtrk, večerja ali krepka malica.



Osnovna omleta je sestavljena le iz stepenega jajca, v katerega smo vtepli veliko zraka. Običajno pa ji dodajamo sir, šunko, zelenjavo ali kombinacijo naštetega. Da je omleta še bolj rahla, dodamo še nekaj tekočine, na primer mleka, smetane ali celo vode. Medtem ko se omleta peče v ponvi, tekočina izpareva in tvori luknjičasto strukturo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh