Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mož

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 19. 09. 2009 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2009 / 06:00

Mož

Izkušnja današnjega časa in 150. obletnica Slomškovega prenosa škofijskega sedeža iz Št. Andraža v Labotski dolini v Maribor ponujata priložnost za razmišljanje o odgovornem uresničenju zgodovinskega poslanstva.

Izkušnja današnjega časa in 150. obletnica Slomškovega prenosa škofijskega sedeža iz Št. Andraža v Labotski dolini v Maribor ponujata priložnost za razmišljanje o odgovornem uresničenju zgodovinskega poslanstva. Občudujemo škofa Slomška, ki je s pogumom, odločnostjo, vztrajnostjo pa tudi s potrpežljivostjo, modrostjo in z zaupanjem v Božjo previdnost izpeljal to veliko pastoralno in narodno dejanje. V tem se odkriva krepost možatosti, na katero spominja tudi ime apostola Andreja, zavetnika lavantinske škofije.

Krščanska duhovnost navadno bolj poudarja pasivne, ženske kreposti, kot so usmiljenje, ponižnost, potrpežljivost, sočutje, bolj v ozadju pa so moške lastnosti, kot je agresiven boj za pravičnost in strastno zavzemanje za prijateljstvo, pravi Anzelm Grün. Krepost možatosti je bolj uravnovešena, čeprav zelo konkretna, usmerjena v delovanje, polna moči in zavzetosti. Obstajajo možje z zgodbo o uspehu in zgodbo o neuspehu, ker jim je šlo v glavo in so padli ter se izgubi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh