Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Most prijateljstva

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 24. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2009 / 08:02

Most prijateljstva

V petih šotorih, ki predstavljajo pet celin, nevsakdanji predmeti vzbujajo misijonsko domišljijo: kitajske pahljače in japonska pokrivala, zambijske rute, aljaške krznene rokavice in indijanske piščali.

Na misijonski vasi, ki jo je Misijonsko središče Slovenije od 16. do 18. oktobra pripravilo na Rakovniku v Ljubljani, si vsako leto sežejo v roke misijonarji in tisti, ki z molitvijo, delom in zbiranjem sredstev skrbijo za misijonsko zaledje.

V petih šotorih, ki predstavljajo pet celin, nevsakdanji predmeti vzbujajo misijonsko domišljijo: kitajske pahljače in japonska pokrivala, zambijske rute, aljaške krznene rokavice in indijanske piščali. Otroci občudujoče poslušajo zgodbe o življenju v blatnih kočah in z velikimi očmi zatrjujejo, da bodo odslej s krožnikov pojedli zadnjo drobtinico kruha. Kajti življenje v misijonih, ki jih s fotografijami ali kratkim filmom znajo živo približati misijonarji, nenadoma ni več tako tuje in daleč, ampak postane bližnje prijateljsko srečanje.



Misijonsko središče podpira delo osemdesetih slovenskih misijonarjev po svetu, je povedal Matic Podržaj, nosilec projekta letošnj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh