Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najlepša žena

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 05. 12. 2009 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2009 / 12:33

Najlepša žena

Ne gre za lepotno tekmovanje, ampak za odkrivanje Marije in njenega pomena v duhovnosti, krščanski misli in praktičnem življenju. Teolog Hans Urs von Balthasar je zapisal, da je Marija zasnova tega, kar je v svojem bistvu vsa Cerkev.

Ne gre za lepotno tekmovanje, ampak za odkrivanje Marije in njenega pomena v duhovnosti, krščanski misli in praktičnem življenju. Teolog Hans Urs von Balthasar je zapisal, da je Marija zasnova tega, kar je v svojem bistvu vsa Cerkev. Marija je lepa, ker je do globin prežeta z božjo ljubeznijo.

Lepota se pokaže, ko je notranjost očiščena od vsega, kar ni ljubezen. Marija je devica, povsem svobodna za svoje življenjsko poslanstvo in za Boga. Solovjov pravi, da je gledati na sebe skozi drugega kriterij človekove veličine, svetosti in lepote. Marija je lepa zaradi svojega materinstva in naravnanosti
na otroka.

V izročilu in verovanju Cerkve je Marija že od začetka v izvirni podobi, tako kot si je Bog zamislil človeka. Vzhodni očetje k temu dodajajo, da je bila obdarjena z vso milostjo stare zaveze. V dejavnem 'zgodi se' se razkriva njena pripravljenost sprejeti božje materinstvo in vse, kar je z njim povezano.

Milost je notranja duhovna moč, ki seva tu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh