Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubezen kliče

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 31. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2009 / 09:19

Ljubezen kliče

Dan posvečenega življenja, ki ga bomo na svečnico, 2. februarja, obhajali dvanajstič zapored, letos vabi k razmisleku ob besedah sv. Pavla: »Kdo si, Gospod?« (Apd 22,8). Na srečanje z Jezusom je bil Pavel popolnoma nepripravljen. Od tega presenetljivega srečanja dalje je hodil za Gospodom v vseh okoliščinah, v obilju ali pomanjkanju. Božji klic je presenečenje. Redovniki in redovnice velikokrat povedo, da so najprej začutili, da so ljubljeni, šele potem jim je Gospod pokazal njihovo poslanstvo.
Dan posvečenega življenja, ki ga bomo na svečnico, 2. februarja, obhajali dvanajstič zapored, letos vabi k razmisleku ob besedah sv. Pavla: »Kdo si, Gospod?« (Apd 22,8).

Na srečanje z Jezusom je bil Pavel popolnoma nepripravljen. Od tega presenetljivega srečanja dalje je hodil za Gospodom v vseh okoliščinah, v obilju ali pomanjkanju. Božji klic je presenečenje. Redovniki in redovnice velikokrat povedo, da so najprej začutili, da so ljubljeni, šele potem jim je Gospod pokazal njihovo poslanstvo.

Čim bolj se mu bližajo v molitvi, adoraciji in evharistiji, s tem večjim zaupanjem mu sledijo. »Bolj ko spoznavam Jezusa, bolj me znova privlači globina, ki je še ne poznam,« pravi šolska sestra Metka Vrabič, ki svoje pastoralno poslanstvo opravlja v Študentskem domu sv. Elizabete Mariboru. Konec četrtega letnika srednje šole jo je Gospod jasno poklical. Zanjo je bil klic pravo začudenje: »Gospod, a...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh