Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Perverznosti

Ivan Štuhec
Za vas piše:
Ivan Štuhec
Objava: 06. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2010 / 08:24

Perverznosti

V slovarju tujk beremo, da je perverzija (prevrniti, popačiti) vedenje, »ki nasprotuje naravnim zakonitostim in družbenim normam«. Dalje pa je to tudi »vsaka oblika spolnega udejstvovanja, ki dosega spolno zadostitev drugače kot s koitusom s partnerjem nasprotnega spola«.

V slovarju tujk beremo, da je perverzija (prevrniti, popačiti) vedenje, »ki nasprotuje naravnim zakonitostim in družbenim normam«. Dalje pa je to tudi »vsaka oblika spolnega udejstvovanja, ki dosega spolno zadostitev drugače kot s koitusom s partnerjem nasprotnega spola«. Ker je v besedah skrita stara preverjena modrost, nam tudi ta kratka razlaga v Velikem slovarju tujk pove vse, o čemer se ob katerikoli perverziji velja vprašati.

Najprej gre za vprašanje naravnih zakonitosti in s tem narave kot tiste, ki jo je treba spoštovati, če ne, se nam maščuje še bolj, kot nam sicer kdaj ponagaja. Prav te dni sem razpravljal z maturanti in eden izmed njih je zagovarjal stališče, da je argumentiranje z naravo idiotsko. To me je globoko vznemirilo. Od kod mladim to, da narava nima kaj povedati in da je ni treba jemati resno? Ob tem sem se spomnil pogovora z italijanskim filozofom in psihoanalitikom Umbertom Galimbertijem v Oni oktobra 2009 in njegove knjige Grozljivi gost –...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh