Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočne dobrote

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 27. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2010 / 11:43

Velikonočne dobrote

Velika noč je praznik z močnimi sledmi izročila v kulinariki. Nič jih ne bo izbrisalo, le kako jed lahko dodamo kot skromno popestritev, če se domači strinjajo.
Ne glede na vse pa jajca lahko pobarvamo malo po svoje. Morda letos ne le s čebulo in barvo iz vrečke, a vseeno iz domače shrambe? Kakor koli, priprava velikonočnih dobrot naj vas prežema z veseljem, uspehom in zadovoljstvom.


Barvajmo jajca z naravnimi barvili

Kokošja ali račja ali gosja jajca
Modra barva: borovnice, kuhane v vodi; razmerje: 2 dl borovnic v ½ litra vode
Rumena barva: kurkuma v vodi; razmerje: 1 žlička kurkuma v pol litra vode
Rdeča barva: razrezana rdeča pesa maline; razmerje: 2 dl malin v pol litra vode

Za čiste barve bi morali uporabiti bela jajca. Ker teh običajno ni na voljo, že nekaj časa vnaprej odbiramo svetlejša jajca. Račja in gosja jajca so bele barve z zelenkastim nadihom.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh