Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S– skupnost KA – katoliške M – mladine ... se predstavi

Za vas piše:
Andreja Hergula
Objava: 17. 04. 2010 / 22:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 09:38

S– skupnost KA – katoliške M – mladine ... se predstavi

Društvo SKAM – skupnost katoliške mladine je nacionalna mladinska organizacija z okrog 3100 člani, ki so stari od 14 do 30 let. Glavno poslanstvo je usposabljanje mladih za delo z mladimi.
Društvo SKAM – skupnost katoliške mladine je nacionalna mladinska organizacija z okrog 3100 člani, ki so stari od 14 do 30 let. Glavno poslanstvo je usposabljanje mladih za delo z mladimi. Ukvarjajo se z osmimi osnovnimi projekti: Stična mladih, svetovni dan mladih, evropsko srečanje mladih, poletna šola skupnosti Kaprije, poletni tedni v Taizéju, slovenska šola za animatorje, duhovne vaje za mlade, založništvo: revija Tretji dan. Poleg osnovnih projektov pa organizirajo dan društva Skam, enkrat mesečno mašo, nočno adoracijo, filmske večere, potopisna in druga predavanja, druženje, odzivanje na družbene probleme … Na radovedna vprašanja je odgovarjal duhovni voditelj društva Gregor Kunej.

Kakšen je značilen mladostnik, ki pride k vam?
V prvi vrsti je to mlad katoličan, ki je dejaven v župniji, morda je oratorijski ali birmanski animator oz. bi s svojim mladostnim navdušenjem rad nekaj naredil za dobro Cerkve. Pona...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh