Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marija Žena

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 08. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2010 / 07:41

Marija Žena

V življenju in učenju Benedikta XVI. se srečujemo z globoko marijansko mislijo, ki je obenem prežeta z zelo preprosto duhovnostjo, ki jo je prejel v domači družini. Gre za molitev zdravamarije, rožnega venca, drugih molitev k Mariji, obhajanje Marijinih praznikov in romanja v Marijina svetišča.

V življenju in učenju Benedikta XVI. se srečujemo z globoko marijansko mislijo, ki je obenem prežeta z zelo preprosto duhovnostjo, ki jo je prejel v domači družini. Gre za molitev zdravamarije, rožnega venca, drugih molitev k Mariji, obhajanje Marijinih praznikov in romanja v Marijina svetišča. Papež se je na svoji duhovniški in teološki poti nagibal h kristocentrizmu liturgičnega gibanja, ki se je v povezavi s protestantizmom še okrepil. Toda prav tako je gojil živo marijansko pobožnost. Sam o sebi pravi, da mu je z leti čedalje bolj blizu Marija.

Sprejema jo kot tisto, ki pomaga odkriti bližino Boga. Čudi se nad dogodkom učlovečenja, da ima Božji Sin svojo človeško mater in da smo tudi verniki izročeni njeni skrbi. Marija je nova Žena, varuhinja življenja nasproti smrti.

Zlasti poudarja pomen njenega 'da', ki je odgovor na Božji 'da' stvarjenju in odrešenju. Ta 'da' je pristanek človeka na nagovor ljubezni Boga. Mlade, ki so prišli v Loreto, je nagovoril, naj t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh