Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na povodcih oblastnikov

Peter Lah
Za vas piše:
Peter Lah
Objava: 29. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 08:53

Na povodcih oblastnikov

Mediji kot četrta veja oblasti če je na drevesu demokracije ni, ostale tri podivjajo Če na slovenske medije gledamo skozi očala demokratične teorije, ne moremo biti zadovoljni. Politiki so vedno bolj vešči »mehkega« nadzora vsebin. Lastniki in direktorji nimajo posluha za javno poslanstvo medijev. Pri novinarjih in urednikih opažamo pomanjkanje znanja in profesionalnosti. Iz vseh teh sestavin ne more nastati okusna in hranljiva jed, česar se z bolečino zavemo vsakič, ko odpremo časopis ali prižgemo televizijo.
Mediji kot četrta veja oblasti če je na drevesu demokracije ni, ostale tri podivjajo

Če na slovenske medije gledamo skozi očala demokratične teorije, ne moremo biti zadovoljni. Politiki so vedno bolj vešči »mehkega« nadzora vsebin. Lastniki in direktorji nimajo posluha za javno poslanstvo medijev. Pri novinarjih in urednikih opažamo pomanjkanje znanja in profesionalnosti. Iz vseh teh sestavin ne more nastati okusna in hranljiva jed, česar se z bolečino zavemo vsakič, ko odpremo časopis ali prižgemo televizijo.

Medije imenujemo četrta veja oblasti. Od njih pričakujemo, da bodo kot neodvisen center moči pripomogli k vzpostavljanju takšnega ravnovesja moči v družbi, da bodo njeni člani živeli v miru in blagostanju. Ker bogati in vplivni znajo poskrbeti zase, se v pravični in demokratični družbi od države pričakuje, da bo varovala in podpirala šibkejše člene. Ta zahteva velja tudi za četrto vejo oblasti.

Mediji k splošni blaginji prispevajo s tem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh