Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Resnica mučeništva

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 12. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2010 / 10:52

Resnica mučeništva

Ko ne učinkujejo razlogi pameti in besede nimajo teže, ker so ljudje zaverovani vase in v svoje predsodke, ko prevlada laž, sovraštvo in nasilje ali pa se vse sprevrže v reko brezčutnosti, uživaštva in godrnjanja, ostane še govorica darovanjske ljubezni in drža mučeništva.

Ko ne učinkujejo razlogi pameti in besede nimajo teže, ker so ljudje zaverovani vase in v svoje predsodke, ko prevlada laž, sovraštvo in nasilje ali pa se vse sprevrže v reko brezčutnosti, uživaštva in godrnjanja, ostane še govorica darovanjske ljubezni in drža mučeništva. Te ni mogoče utišati in prezreti. Lahko jo potlačijo, oblatijo njeno čast, celo umorijo človeško telo, toda še vedno ljubi in kliče k resnici.

Mučenca ni strah izpolniti poslanstva, tudi za ceno velike, največje žrtve. Heroj ljubezni je, mistik, ki kljub nevzdržni vsakdanjosti vidi prihodnjo zmago. Ker je globoko prežet z Božjim Duhom, verjame, da je zlo mogoče premagati. Zato ne dela kompromisov in se trudi prenesti življenje tja, kjer ga še ni. Njegova moč je v povezavi s prvim Mučencem, ki se je na križu spustil v največje globine človeškega zla in ga v svoji ljubezni spremenil v dar za življenje človeštva. Janez Pavel II. je poudaril, da je spet prišel čas mučencev: dovolj je, da spomnimo na Poljaka...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh