Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova evangelizacija

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 03. 07. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2010 / 07:43

Nova evangelizacija

Prva evangelizacija je skušala nagovoriti kulture, ki še niso poznale krščanstva, so pa bile religiozne. Nova evangelizacija pa je namenjena družbi, ki ima dolgo krščansko tradicijo, a je v sodobnem času doživela hudo sekularizacijo in odpad od vere.

Oznanjevanje evangelija je osrednja naloga Cerkve, da posreduje Kristusovo oznanilo novim generacijam in narodom. Baselski škof Koch pravi, da se v tem pogledu srečujemo z veliko krizo dosedanjega prevladujočega načina ljudske ali konstantinske Cerkve, v kateri smo bili kristjani že po rojstvu in smo skoraj samoumevno sprejeli krščanske vrednote. Pot naprej je preroško nakazal že papež Pavel VI. z okrožnico O oznanjevanju evangelija. Poudaril je, da ne moremo pristati na razkol med krščanstvom in moderno družbo. V novi evangelizaciji je videl odločilni način za preraščanje tega dramatičnega prepada. Njegovo misel je s številnimi napori uresničeval misijonar sveta, Janez Pavel II., papež Benedikt XVI. pa je prav v teh dneh ustanovil papeški svet za novo evangelizacijo.

Prva evangelizacija je skušala nagovoriti kulture, ki še niso poznale krščanstva, so pa bile religiozne. Nova evangelizacija pa je namenjena družbi, ki ima dolgo krščansko tradicijo, a je v sodobnem ča...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh