Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prekanjenost hudobije

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 17. 07. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2010 / 09:09

Prekanjenost hudobije

Iz izkušnje vemo, da si dobrota, resnica in pravica ne delajo veliko reklame. Preprosto so in držijo brez krajšnic ter potegavščin. Zato pa je bolj nasilno zlo, ki si hoče prekanjeno pridobiti svoj vpliv.

Iz izkušnje vemo, da si dobrota, resnica in pravica ne delajo veliko reklame. Preprosto so in držijo brez krajšnic ter potegavščin. Zato pa je bolj nasilno zlo, ki si hoče prekanjeno pridobiti svoj vpliv. Sveto pismo govori o tem, da so se nekateri angeli uprli Bogu in s tem padli izpred njegovega obličja.

Kača je simbol padlega angela. Marko Rupnik pravi, da padli angel ve, da ne bo nikoli več stal pred Gospodom in se bo vedno plazil po tleh in sejal svoj strup, zato je ljubosumen na človeka, ki je ustvarjen po Božji podobi in more živeti v prijateljstvu z Bogom.

V svoji nevoščljivi hudobiji želi tudi človeka spraviti iz Božje družbe. Ustvarja mu sanjske podobe blaženosti, da bi ga odvrnil
od zaupanja in svobode.

V širši družbi in v majhnih skupnostih se to pokaže zelo očitno. Po svojih podanikih neprestano vzpostavlja dvom o ljudeh, ki so pošteni, urejeni, zvesti. Hudobija maže in zatira, kar je čisto in lepo, da bi to razvrednotila in osmešila....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh