Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tortilije za hitra poletna kosila

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 07. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2010 / 11:34

Tortilije za hitra poletna kosila

Tortilje sodijo med najbolj preprosta in hitro pripravljena kosila ali prigrizke. Namesto tortilje seveda lahko pripravimo nadevane palačinke. Polnjene tortilje so kot nalašč za poletna srečanja, piknike ali večerna druženja. V Španiji je tortilja omleta iz jajc, sira in zelenjave, mehiška tortilja pa je podobna našim nadevanim palačinkam, le da je testo po vlečnosti med testom za rezance in vlečenim testom za zavitke.

Tortilja je ploščat tanek okrogel kruh iz koruzne ali pšenične moke, značilen za Srednjo in Južno Ameriko in še marsikateri konec sveta, seveda v številnih različicah. Tortilje so običajno praviloma narejene iz koruzne moke. A to ni navadna moka. Koruzo kuhajo skupaj z osnovno snovjo tako dolgo, da se zmehča in se ovojnice izluščijo. Nato koruzo zmeljejo v pasto in posušijo v moko, imenovano masa harina. Taka moka je bolj hranljiva, saj se med kuhanjem sprostita vitamin niacin (B3) in triptofan (esencialna aminokislina), tako da ju naše telo med p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh