Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Barve ljubezni

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 21. 08. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2010 / 06:08

Barve ljubezni

Veliki italijanski teolog Bruno Forte je pisal zakoncem ter človekovo in Božjo ljubezen predstavil v različnih barvah. Če bela barva kot luč, ki vse objema, kaže na Očeta, rdeča barva pripoveduje o veliki ljubezni, ki jo je razodel Sin na križu, in zlata (rumena) kliče navzočnost Svetega Duha, vezi, ki povezuje Očeta in Sina in sveti v času s sijajem večnosti. Skrivnost teh barv nam torej pomaga odgovoriti na vprašanje: kdo nas more narediti sposobne ljubiti?

Veliki italijanski teolog Bruno Forte je pisal zakoncem ter človekovo in Božjo ljubezen predstavil v različnih barvah. Če bela barva kot luč, ki vse objema, kaže na Očeta, rdeča barva pripoveduje o veliki ljubezni, ki jo je razodel Sin na križu, in zlata (rumena) kliče navzočnost Svetega Duha, vezi, ki povezuje Očeta in Sina in sveti v času s sijajem večnosti. Bela barva kot Božja ljubezen daje vsakomur sposobnost resnične ljubezni. Barva zlata skriva Božji sijaj, ki edini more zagotoviti večnost vzajemnemu darovanju. Rdeča barva Kristusa je barva žrtve, podarjanja, izgorevanja, zaradi nje je ljubezen trdna, vredna in nezlomljiva. Skrivnost teh barv nam torej pomaga odgovoriti na vprašanje: kdo nas more narediti sposobne ljubiti? Po poslanstvu Sina in Svetega Duha se Sveta Trojica razodeva kot izvir, maternica in domovina ljubezni.

Tudi človeška ljubezen žari s svojimi barvami. Najprej z modro barvo neba, barvo naše vsakdanjosti, pa tudi svobode in širine, da znamo živeti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh