Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev k Jezusu

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 09. 10. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2010 / 12:34

Molitev k Jezusu

Kot je v zahodnem krščanstvu najbolj pogosta molitev Zdrava Marija, tako vzhodni kristjani in zlasti slovanski narodi v molitvi ponavljajo: »Gospod, Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se mene grešnika.« Ko neprestano molijo s svetimi besedami, se te spuščajo v njihovo notranjost in jo povsem prežmejo.

Kot je v zahodnem krščanstvu najbolj pogosta molitev Zdrava Marija, tako vzhodni kristjani in zlasti slovanski narodi v molitvi ponavljajo: »Gospod, Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se mene grešnika.« Ko neprestano molijo s svetimi besedami, se te spuščajo v njihovo notranjost in jo povsem prežmejo. Pater Rupnik pravi, da misel v srcu zre tistega, ki ga kličejo usta. Molivec hodi v neprestani božji navzočnosti, ki vzpostavlja povezavo vseh razsežnosti njegove osebe. To ga napolnjuje z izrednim mirom.

Molitev k Jezusu ali molitev srca, kot jo nekateri imenujejo, predstavlja povzetek evangeljskega sporočila, zato je primerna za različne stopnje duhovnega življenja in dozorevanja. Na eni strani kaže na veličino Boga in njegovo svetost, na drugi pa realizem človeške krhkosti in grešnosti, ki dobi upanje ob božjem usmiljenju. V prvem delu je Jezusovo ime, ki je znamenje odrešenja, kot ga je doumela prva Cerkev (Apd 2,21). Bulgakov pravi, da ima Jezusovo ime posebno moč, ki prin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh