Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božje učlovečenje

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 18. 12. 2010 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2010 / 09:20

Božje učlovečenje

Mnogi sodobniki, ki iščejo svoje duhovne moči, vidijo v Jezusu razsvetljenega človeka, ki sveti ljudem na poti k Bogu. Kristjani pa izpovedujemo, da je Jezus Božji Sin, kar pomeni, da ima edinstven življenjski odnos z Bogom.

Mnogi sodobniki, ki iščejo svoje duhovne moči, vidijo v Jezusu razsvetljenega človeka, ki sveti ljudem na poti k Bogu. Kristjani pa izpovedujemo, da je Jezus Božji Sin, kar pomeni, da ima edinstven življenjski odnos z Bogom. Teolog Rahner pravi, da se nam je v Jezusu Bog posredoval na najbolj popolni način. Benedikt XVI. poudarja, da je Jezus Sin, ki je v tesnem odnosu z Bogom, da ga kliče Abba, Oče. Sin, ki v sebi najgloblje poveže poslanstvo in osebo, je Beseda Boga, po kateri je vse nastalo in vse biva.

Božično sporočilo ga predstavi kot majhnega, nebogljenega otroka. Presežni Bog je v Jezusu postal solidaren z nami, stopil je tja, kjer smo najbolj nemočni in ranljivi. Če so rimski in grški voditelji želeli postati bogovi, se je resnični Bog podal naproti človeku tako, da je sprejel vso težo njegovega bivanja. O tej prevrnitvi kriterijev je zapela Marija v svoji hvalnici. Cerkveni očetje pravijo, da je Božji Sin postal človek, da bi nas napolnil z Božjim življenjem. Zat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh