Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepo je v naši domovini ...

Za vas piše:
Ivan Puc
Objava: 18. 12. 2010 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 11:13

Lepo je v naši domovini ...

Male zgodbe s črnogledimi naslovi pred 20-letnico plebiscita Zaton slovenskega demokratičnega eksperimenta, Somrak demokracije, Država lopovov, Slovenska država je ogrožena v svojih temeljih … S temi na moč črnogledimi naslovi zapisanimi črno na belo pričakujemo 20. obletnico plebiscita. Nekaj je narobe. A kaj? Intelektualec, ki ga skrbi demokracija, si je pred časom zaželel odprt prostor za nove ideje. In prostor se je odprl. Iz njega je poletelo toliko malih zgodb, da jim je nemogoče slediti, kaj šele, da bi se na njihovih krilih približali resničnosti. Poglejmo ob koncu leta naš izbor, ki je, kot se za postmoderni čas spodobi, lahko le arbitraren.
Male zgodbe s črnogledimi naslovi pred 20-letnico plebiscita

Zaton slovenskega demokratičnega eksperimenta, Somrak demokracije, Država lopovov, Slovenska država je ogrožena v svojih temeljih … S temi na moč črnogledimi naslovi zapisanimi črno na belo pričakujemo 20. obletnico plebiscita. Nekaj je narobe. A kaj? Intelektualec, ki ga skrbi demokracija, si je pred časom zaželel odprt prostor za nove ideje. In prostor se je odprl. Iz njega je poletelo toliko malih zgodb, da jim je nemogoče slediti, kaj šele, da bi se na njihovih krilih približali resničnosti. Poglejmo ob koncu leta naš izbor, ki je, kot se za postmoderni čas spodobi, lahko le arbitraren.

Slovenijo je treba odpreti in prevetriti. Za začetek bo treba odpreti okna in našo slovensko in demokratično hišo prezračiti v novem pomladnem vetru. Poetične, benigne besede pisatelja Draga Jančarja so spodbudile Milana Kučana, da je ob spominjanju na 20. obletnico izvol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh