Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Informacija ne zadošča, potrebujemo globlje utemeljitve

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 21. 05. 2011 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2011 / 06:22

Informacija ne zadošča, potrebujemo globlje utemeljitve

Tretji dan praznuje 40-letnico izhajanja Revijo Tretji dan je pred 40 leti začel izdajati Medškofijski odbor za mladino. Iz glasila, ki je še leta 1990 v naslovu nosilo zapis »verski časopis študentov in izobražencev« in je prinašalo napovedi študentskih srečanj, je Tretji dan v zgodnjih devetdesetih s temami nekaj časa nihal med potrebo po presojanju političnih razmer in željo po predstavljanju poglobljene filozofske krščanske misli; pretehtala je slednja. »Vsi vemo, da je informacij več kot dovolj, formacija pa je v strašnem primanjkljaju. Tudi ugled revije danes v celoti sloni na poglobljeni misli,« pravi urednik revije Lenart Rihar.

Tretji dan praznuje 40-letnico izhajanja

Revijo Tretji dan je pred 40 leti začel izdajati Medškofijski odbor za mladino. Iz glasila, ki je še leta 1990 v naslovu nosilo zapis »verski časopis študentov in izobražencev« in je prinašalo napovedi študentskih srečanj, je Tretji dan v zgodnjih devetdesetih s temami nekaj časa nihal med potrebo po presojanju političnih razmer in željo po predstavljanju poglobljene filozofske krščanske misli; pretehtala je slednja. »Vsi vemo, da je informacij več kot dovolj, formacija pa je v strašnem primanjkljaju. Tudi ugled revije danes v celoti sloni na poglobljeni misli,« pravi urednik revije Lenart Rihar.




V kakšnih okoliščinah ste prevzeli uredništvo revije za duhovnost in kulturo in kakšno smer ste kot urednik želeli ubrati?

Uredništvo sem prevzel za vršilcem dolžnosti urednika. Tretji dan nima neke tradicije ustaljenih prehajanj med uredništvi in uredniki in tud...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh