Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hipokrizija ali prenarejanje

Ivan Štuhec
Za vas piše:
Ivan Štuhec
Objava: 11. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2011 / 06:29

Hipokrizija ali prenarejanje

Dan po velikem referendumskem dnevu so si bolj ali manj vsi analitiki edini, da je Pahorjeva vlada dobila krepko zaušnico in da je pridelala to, kar je sejala. Nobenega dvoma ni, da demografske razmere v Evropi in Sloveniji zahtevajo strukturne reforme, ki so nujna posledica tudi spremenjenih pogojev dela, visoko razvitih tehnologij, globalnega trga kapitala in vse bolj tudi dela, posledica starajoče se družbe in tako rekoč izenačene krivulje med nataliteto in mortaliteto. Če bi se levosredinska vlada od začetka svojega mandata zavedala vseh naštetih problemov in bi upoštevala gospodarsko krizo, bi morala zastaviti svoj mandat z reformami, ki bi postopoma ljudem pokazale in dokazale, da se razumejo na svoj posel in da vedo, v katero smer je potrebno državo krmiliti.

Dan po velikem referendumskem dnevu so si bolj ali manj vsi analitiki edini, da je Pahorjeva vlada dobila krepko zaušnico in da je pridelala to, kar je sejala.

Nobenega dvoma ni, da demografske razmere v Evropi in Sloveniji zahtevajo strukturne reforme, ki so nujna posledica tudi spremenjenih pogojev dela, visoko razvitih tehnologij, globalnega trga kapitala in vse bolj tudi dela, posledica starajoče se družbe in tako rekoč izenačene krivulje med nataliteto in mortaliteto. Če bi se levosredinska vlada od začetka svojega mandata zavedala vseh naštetih problemov in bi upoštevala gospodarsko krizo, bi morala zastaviti svoj mandat z reformami, ki bi postopoma ljudem pokazale in dokazale, da se razumejo na svoj posel in da vedo, v katero smer je potrebno državo krmiliti. A od vsega tega ni bilo nič ali bore malo. Še tisto, kar je bilo pametno in dobro, so sproti podirali, ali znotraj lastnih koalicijskih vrst ali s škandali in aferami, ki so se vrstile iz meseca v mesec. Vlada,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh