Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sporočilo z Manhattna

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 17. 09. 2011 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2011 / 09:52

Sporočilo z Manhattna

Živo se spominjam, kako smo s sodelavci preko spleta spremljali pretresljivo novico terorističnega napada. Strmeli smo v letalo, ki se v srcu nebotičnika spremeni v ognjeno kroglo in nismo mogli verjeti svojim očem. Tisti hip nismo slutili, da se bosta smrtno ranjena jeklena dvojčka sesula vase, da bomo žrtve šteli na tisoče in da bo prah razdejanja prekril Manhattan.

Pred desetimi leti je v New York treščilo z jasnega.

Živo se spominjam, kako smo s sodelavci preko spleta spremljali pretresljivo novico terorističnega napada. Strmeli smo v letalo, ki se v srcu nebotičnika spremeni v ognjeno kroglo in nismo mogli verjeti svojim očem. Tisti hip nismo slutili, da se bosta smrtno ranjena jeklena dvojčka sesula vase, da bomo žrtve šteli na tisoče in da bo prah razdejanja prekril Manhattan. Newyorški gasilci so v nemoči in nevarnosti skušali reševati žrtve iz podnožja velikanov. Veliko jih je izgubilo življenje v predanem opravljanju službe. Med njimi tudi frančiškan, p. Mychal Judge, kaplan gasilcev, prvi vpisani na uradnem seznamu žrtev. V pritličju severnega nebotičnika so ga zadele ruševine, ko je umirajočemu podeljeval bolniško maziljenje.

Takoj po smrti so truplo p. Mychala Judga gasilci odnesli do bližnje cerkve svetega Petra. Fotografi ja, ki je ujela ta trenutek – nekateri mediji so jo poimenovali kar ameriška Pieta –, je obšl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh