Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izzivi prihodnosti izza okvirov sedanjosti

Za vas piše:
Žiga Turk
Objava: 24. 09. 2011 / 22:00
Čas branja: 18 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2013 / 10:58

Izzivi prihodnosti izza okvirov sedanjosti

Naslov srečanja: »Vseslovenski zbor kristjanov«, ki ga organizira civilna iniciativa »Prebudimo Slovenijo«, postavlja zelo visoka pričakovanja. Ampak kot je rekel Viktro Frankl, vedno je treba meriti višje, da bi na koncu zadeli v tarčo. Naziv civilne iniciative »Prebudimo Slovenijo« mi je nekako domač. V nekem drugem jeziku pove isto, kot smo novembra lani nekateri povedali s pozivom po »Resetiranju Slovenije«. Pove isto, kot je letos spomladi povedal predsednik Türk s pozivom k prelomu v našem razvojnem razmišljanju. Pove isto, kot so povedali mnogi politiki, eni prej, drugi kasneje, da tako ne gre več.

Naslov srečanja: »Vseslovenski zbor kristjanov«, ki ga organizira civilna iniciativa »Prebudimo Slovenijo«, postavlja zelo visoka pričakovanja. Ampak kot je rekel Viktro Frankl, vedno je treba meriti višje, da bi na koncu zadeli v tarčo.

Naziv civilne iniciative »Prebudimo Slovenijo« mi je nekako domač. V nekem drugem jeziku pove isto, kot smo novembra lani nekateri povedali s pozivom po »Resetiranju Slovenije«.

Pove isto, kot je letos spomladi povedal predsednik Türk s pozivom k prelomu v našem razvojnem razmišljanju. Pove isto, kot so povedali mnogi politiki, eni prej, drugi kasneje, da tako ne gre več.

Tako ne gre več zaradi specifičnih razmer v Sloveniji (o tem kasneje) in ne gre več, ker se lomi svetovna zgodovina.

Pet trendov oblikuje sedanji trenutek.

1) Avtomatizacija, robotizacija in kompjuterizacija ustvarjata družbo izobilja; vse več izdelkov naredi vse manj delavcev.
Izginjajo rutinska delovna mesta za stroji i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh